Een ogenblik geduld a.u.b.

CitaVista

Direct naar CitaVista --> 
 

CitaVista – het informatiesysteem van het WoON

Cita Vista is een informatiesysteem waarmee op eenvoudige en overzichtelijke wijze resultaten uit het Woononderzoek Nederland (WoON) kunnen worden geselecteerd en gepresenteerd. Niet ingelogde gebruikers hebben toegang tot de onderzoeksresultaten voor heel Nederland. Ingelogde gebruikers kunnen daarnaast de uitkomsten voor een kleiner gebied opvragen en deze vergelijken met het landelijke beeld. De onderwerpen kunnen via een themaboom worden geselecteerd. Vervolgens kan uit presentatievormen worden gekozen, zoals tabellen, taart- en staafdiagrammen. De presentaties kunnen ook worden opgeslagen.

 

Woononderzoek Nederland (WoON) ?
Het WoON is een veelomvattend enquête-onderzoek onder bijna 70.000 huishoudens in Nederland. Dit onderzoek wordt een keer per drie jaar uitgevoerd; de meest recente versie is van 2018. In april 2019 zijn de gegevens beschikbaar gekomen via CitaVista.

De resultaten van het onderzoek vormen een belangrijke basis voor het woonbeleid van het rijk, provincies en gemeenten. Met het Woononderzoek Nederland kan een relatie worden gelegd tussen kenmerken van huishoudens (waaronder het inkomen), karakteristieken van de woonsituatie, en de persoonlijke beleving daarvan. Meer informatie vindt u op www.woononderzoek.nl.

 

Updates

Documenten