Logo Rijksoverheid

Vernieuwde website Cijfers over Wonen en Bouwen

Nieuwsbericht - 4 april 2019

Hoe zit het met de betaalbaarheid van het wonen in Nederland? Hoe staat het met het maatschappelijk vermogen in de corporatiesector? Hoeveel nieuwbouwwoningen zijn er gebouwd? Wat is er bereikt met energiebesparing in de gebouwde omgeving? Wie verhuizen er en naar wat voor soort woning?

Dit zijn enkele vragen waarop u een antwoord kunt vinden in de digitale variant van “Cijfers over Wonen en Bouwen” die toe is aan zijn 4e editie. Naast een actualisatie met de meest recente gegevens, waaronder de laatste gegevens uit het Woononderzoek Nederland 2018, is de website ook in een “nieuw jasje” gestoken.

Onderwerpen

De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer divers, ook wat betreft de bron waaruit wordt geput. De volgende thema’s passeren de revue: woningvoorraad, nieuwbouw, verhuizingen, bewoners, betaalbaarheid, energie, woningcorporaties en prognoses.

Zelf samenstellen

Elke pagina, gerubriceerd naar thema, bevat één onderwerp in de vorm van een tabel en (aanvullende) grafiek. De gebruiker kan bij het merendeel van de pagina’s heel eenvoudig het gebied (vaak tot gemeenteniveau) en/of de periode aanpassen.

De website "Cijfers over Wonen en Bouwen" zal regelmatig worden voorzien van geactualiseerde informatie.

We hopen dat u aan "Cijfers over Wonen en Bouwen" veel plezier beleeft en een goede wegwijzer is om te vinden wat u zoekt!