Databanken openbaar

Woningvoorraad (Syswov)

Syswov bevat gegevens over de omvang en samenstelling van de Nederlandse woningvoorraad naar woningtype, eigendomsverhouding, bouwjaarklassen en de woningoppervlakte in klassen.Met ingang van 2012 is de BAG, Basisregistratie Adressen en Gebouwen de basis van Syswov.

Corporaties (BTiV)

Corporaties zijn wettelijk verplicht om jaarlijks verantwoordings- en prognosegegevens aan te leveren bij AW, VRO en WSW. Deze gegevens worden opgenomen in de BTiV-monitor en geven inzicht in het functioneren van de sociale huursector in het afgelopen jaar en de te verwachten ontwikkelingen.

Prognoses (Primos)

Het prognosemodel PRIMOS (PRognose-, Informatie-, en MOnitoring Systeem) is ontwikkeld om inzicht te verkrijgen in de toekomstige ontwikkeling van de bevolking, huishoudens, woningvoorraad en woningvraag. Het model levert een prognose van bevolking en huishoudens per gemeente en 4PC, naar geslacht en leeftijd, in een toekomstig jaar. In deze databank worden de belangrijkste uitkomsten van het model ontsloten.

Huurtoeslag (HCiB)

De databank Huurtoeslag Cijfers in Beeld (HCiB) is ontwikkeld om inzicht te verschaffen in het gebruik van huurtoeslag aan onderzoekers en beleidsmakers die werkzaam zijn op het terrein van de volkshuisvesting. Met de gegevens kan een kwantitatief beeld worden geschetst van de toegekende huurtoeslag naar gebiedsindelingen.

Woononderzoek (CitaVista)

CitaVista is een informatiesysteem waarmee de resultaten uit het Woononderzoek Nederland (WoON) eenvoudig kunnen worden gepresenteerd. Iedereen heeft toegang tot de onderzoeksresultaten voor heel Nederland. Medeoverheden die hebben deelgenomen aan de oversampling kunnen daarnaast de uitkomsten voor hun eigen gebied opvragen en deze vergelijken met het landelijke beeld.

Ouderenhuisvesting

De monitor geeft een beeld van de woonsituatie van huishoudens vanaf 55 jaar op gemeentelijk niveau. De databank biedt lokale informatie over ouderenhuishoudens waar het gaat om leeftijd, samenstelling en inkomen, in welke woningen zij wonen, recent ondernomen verhuizingen en in welke mate zij te maken hebben met een fysieke beperking.

Leefbaarometer

De Leefbaarometer geeft informatie over de leefbaarheid in alle buurten en wijken, waarbij leefbaarheid is gedefinieerd als de mate waarin de leefomgeving aansluit bij de voorwaarden en behoeften die er door de mens aan worden gesteld. Het geeft de situatie in de wijk weer, maar ook ontwikkelingen en achtergronden van de buurt.